مدیر گروه

گروه مبانی فلسفی و اجتماعی آموزش و پرورش

 

اهداف  گروه :

این گروه فعالیت خود را از سال 1373 ش. آغاز کرده است و در مقاطع کارشناسی ارشد، گرایش فلسفه تعلیم و تربیت و دکتری، گرایش فلسفه تعلیم و تربیت دانشجو می پذیرد. آشنایی دانشجویان با بدنه اصلی نظریه ها، بدون توجه به مبانی تکوین آنها، نوعی مطلق نگری و عینیت گرایی افراطی در آنها به وجود می آورد. رفع این مطلق نگری و ایجاد عینیت گرایی متعادل در این علوم یکی از وظایف اصلی این گروه است.
از سوی دیگر تعلیم و تربیت و تصمیم گیری ها و طرح های اجرایی در آموزش و پرورش کشور، اعم از مدارس و دانشگاه ها در تحلیل نهایی بر مفروضات فلسفی و اجتماعی معینی استوار شده اند. گاه این گونه طرح ها از تجربیات کشورهای دیگر اقتباس می شود و بررسی مبانی این گونه طرح ها و تصمیم گیری ها، بدون تحلیل و نقد فلسفه های تربیتی با جهت گیری های اجتماعی و فرهنگی زیرساز آنها، میسر نیست. انجام این کار ایفای یکی دیگر از نقش های اجتماعی این گروه است 
برای رسیدن به وضعیت مطلوب در تعلیم و تربیت باید به مطالعه و بررسی ابعاد اساسی اجتماعی و فرهنگی جامعه پرداخت و در پی تدوین فلسفه تعلیم و تربیت شایسته برای این جامعه بود. بدیهی است که رهایی از تصمیم گیری های موسمی و تعارض آمیز در عرصه تعلیم و تربیت کشور، مرهون دراختیار داشتن متخصصان این رشته خواهد بود، بنابراین سه دسته موقعیت شغلی عمده برای دانش آموختگان این رشته می توان در نظر گرفت:

  • در سطوح برنامه ریزی در وزارت آموزش و پرورش
  • در هیئت علمی دانشگاه ها
     

به عنوان نیروهای پژوهشی در مراکزی همچون پژوهشگاه علوم انسانی و ...

 

نام و نام خانوادگی اعضاءهیأت علمی

سمت

مرتبه

گروه

مقطع

رشته

دکتر نرگس سجادیه

مدیر گروه

دانشیار

مبانی فلسفی اجتماعی تعلیم و تربیت

کارشناسی

علوم تربیتی

دکتر خسرو باقری

عضو هیأت علمی

استاد

کارشناسی ارشد

تاریخ و فلسفه آموزش وپرورش

دکترشهین ایروانی

عضو هیأت علمی

دانشیار

آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان

دکتر محمد دادرس

عضو هیأت علمی

استادیار

دکتری

فلسفه تعلیم تربیت

دکتر مرضیه عالی

عضو هیأت علمی

استادیار

 

 

دکتر مرادی

عضو هیأت علمی

استادیار

 

 

دکتر وحدتی دانشمند

عضو هیأت علمی

استادیار

 

 ​​​​​​​